Ota yhteyttä

Vihiojantie 4, Nekala,
33800 Tampere

Puhelin: (03) 225 4300
WhatsApp: 0400 978541 info@muototera.fi

Näytä kartta isommassa koossa

Muototerä

Muototerä Oy on tamperelainen perheyritys joka perustettiin vuonna 1953.

Ensimmäiset tuotteemme olivat kenkäteollisuudelle suunnattuja leikkuuteriä. Konerakennus aloitettiin 60-luvun lopussa meistikoneita tekemällä ja tämä toiminta laajentui myös erilaisiin lävistimiin ja muihin kenkäteollisuuden tuotantokoneisiin.


vahoja vesileikkaus koneita historia vesileikkuri.jpg Ensimmäisiä valmistamiamme vesileikkauskoneita 1980-luvulta


1980-luvulla Muototerä alkoi valmistaa koneita myös muille teollisuudenaloille. 1988 valmistui ensimmäinen suomalainen vesileikkauskone ja siitä lähtien Muototerä on ollut Euroopan merkittävimpiä vesileikkaussovellusten valmistajia. Samaan aikaan Muototerä alkoi myös valmistaa hakeseuloja sellutehtaiden tarpeisiin ja aktiivisen tuotekehityksen tuloksena vielä nykyäänkin Muototerä tekee korkeaa teknologiaa sisältäviä automaattisia hakeseuloja.

Aina 60-luvulta tähän päivään asti Muototerä on suunnittelut ja tehnyt erikoiskoneita tuotannon eri tarpeisiin. Oma valmistus omien mekaniikka-, automaatio-, ja sähkösuunnittelijoiden kanssa muodostaa asiakaspalvelukonspetin jossa yhdistyvät kokenut insinööritoimisto ja monipuolinen konepaja.


koneenrakennus tampere.jpg

Nykyiset, modernit noin 3500 neliön tuotantotilamme Tampereella. Kuvassa työn alla neljä vesileikkuria ja yksi erikoiskoneprojekti.


Muototerän asiakkaita ovat mm.

  • Metalliteollisuus
  • Kaupungit ja kunnat
  • Paperi- ja selluteollisuus
  • Tiivisteteollisuus
  • Lasiteollisuus
  • Oppilaitokset

Suomen Vahvimmat