Ota yhteyttä

Vihiojantie 4, Nekala,
33800 Tampere

Puhelin: (03) 225 4300
WhatsApp: 0400 978541 info@muototera.fi

Näytä kartta isommassa koossa

Lipeämustaus

Alkalimustaus (lipeämustaus, mustaus, sinistys, nitraus) on menetelmä jota Muototerä käyttää metalliosiin, jotta näiden pinta saadaan paremmin korroosiota kestäväksi ja liukkaamaksi. Alkalimustaus on muuntopinnoite, joka muodostuu kemiallisen reaktion avulla. Tämä syntyy, kun osat upotetaan emäksiseen suolaan vesiliuoksessa (NaOH), joka toimii noin 140°C asteessa. Reaktio raudassa tuottaa magnetiittia (Fe3 O4) pinnan alle muodostaen tasaisen kerroksen. Kaikki mustatut kappaleet käsitellään lopuksi silikoniöljyllä, jotta pinta saadaan paremmin korroosiota kestäväksi.

Mustaus on erinomainen pintakäsittelymenetelmä monimuotoisille kappaleille

Mustaus soveltuu hyvin esimerkiksi erilaisille koneiden osille, terille, työkaluille, ruuveille, muttereille, holkeille, hydrauliikkaventtiileille, laipoille, hammaspyörille, laakeripesille, jousille, jarrujen osille ja sarjoille, männille, sylintereille, kiinnikkeille ja heloille, kytkimiin, työkalupitimiin, vasaroille, poranterille, sahanterille, lukoille ja lukkopesille, saranoille, putkille, veitsille, koteloille, pistooleille, kivääreille, piipuille ja lippaille, jne.

Pinnasta tulee tasainen ja liukkaampi. Mustaus ei siruile, kuoriudu, hiutaloidu tai pyyhkiydy pois: mustattu pinta voidaan poistaa ainoastaan mekaanisesti tai kemiallisesti. Mustaus vähentää myös valon heijastumista kappaleesta. Tämä vähentää silmien väsymistä ja on vähemmän häiritsevää. Mustauksen jälkeen voidaan käyttää täydentäviä työmenetelmiä, jotka parantavat ulkonäköä, kulutus- ja korroosionkestävyyttä. Normaalisti jälkihoitona on silikoniöljy.

Mustattavan kappaleen maksimikoko:

  • Pituus 780 mm
  • Leveys 480 mm
  • Korkeus 300 mm

Kapasiteettimme on joustava, jolloin mustaus onnistuu yhdestä kappaleesta aina kymmenien tuhansien kappalaiden sarjoille.

Tarjoamme myös ruosteen poistoa, jos mustattava kappale täytyy käsitellä ennen mustausta. Kiinnitämme erityistä huomiota myös mustattujen kappaleiden pakkaamiseen, joten tuotteet saadaan toimitettua naarmuttomina asiakkaalle. Prosessi on nopea ja tarjoamme lyhyet toimitusajat erinomaisella pinnan laadulla.

Mustauslinjassa käytettävät kemikaalit eivät aiheuta vaaraa ympäristölle.

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta metalliosien mustauksesta.